Wordt jouw premie zomaar hoger dan verwacht?

Verzekeraars hebben het recht om jouw premie te verhogen. Hiervoor hebben zij geen toestemming nodig. Op dit moment kun je als consument hiermee akkoord gaan of stappen ondernemen tegen je verzekeringsmaatschappij. Door autoverzekering-vergelijk website’s zoals die van ons neemt de concurrentie enorm toe onder de verzekeraars en zullen zij er ook alles aan doen om… Lees meer »

Veel consumenten hebben een te dure autoverzekering

Nog altijd hebben relatief veel consumenten een te dure autoverzekering. Maandelijks wordt een torenhoge premie betaald om gedekt te zijn tegen alle soorten schade. Het is natuurlijk prettig om gedekt te zijn tegen plotselinge schade, maar het is wel verstandig om kritisch te zijn over de noodzaak van een dure autoverzekering. Iedereen met een auto… Lees meer »

Onduidelijkheid over verschil beperkt casco en allrisk blijft problematisch

Er zijn drie typen autoverzekeringen waarvoor gekozen kan worden: de WA-verzekering, de beperkt casco verzekering en de allriskverzekering. Simpel gezegd is de WA-verzekering een minimale verzekering en de allriskverzekering een complete verzekering. De beperkt casco verzekering is hierin een middenweg. Met de wettelijk verplichte WA-verzekering maak je geen aanspraak op een vergoeding bij schade aan… Lees meer »

Verzekeraar beloont klanten met veilig rijgedrag

Fairzekering, een nieuwe verzekeraar voor autoverzekeringen op de Nederlandse markt, is bezig met een project waarbij het rijgedrag van de klant wordt geanalyseerd. Via een kastje dat in de auto wordt geïnstalleerd, kan de verzekeraar het rijgedrag van de klant nauwgezet volgen. Al deze informatie wordt doorgestuurd naar het systeem van de verzekeraar. Nette rijders… Lees meer »