Wordt jouw premie zomaar hoger dan verwacht?

Verzekeraars hebben het recht om jouw premie te verhogen. Hiervoor hebben zij geen toestemming nodig. Op dit moment kun je als consument hiermee akkoord gaan of stappen ondernemen tegen je verzekeringsmaatschappij. Door autoverzekering-vergelijk website’s zoals die van ons neemt de concurrentie enorm toe onder de verzekeraars en zullen zij er ook alles aan doen om hun klanten aan zich te blijven binden.

Contact opnemen
Heb je vraagtekens bij de verhoging van jouw autoverzekering? Bel even naar je verzekeringsmaatschappij om te vragen om uitleg. Daarnaast kun je altijd aangeven dat het voor jou wellicht interessant is om over te gaan stappen.. Een nieuw aanbod is dan een kwestie van tijd.

Verzeker wat noodzakelijk is
Veel mensen zijn onnodig all-risk verzekerd. Bijvoorbeeld omdat de auto al te oud is, waardoor het niet meer interessant is. Op dit moment kun je beter een WA casco verzekering afsluiten om geld te besparen.

Kleine schade?
Bereken de voor- en nadelen van het aangeven van deze schade. Wellicht ben je goedkoper uit als je deze namelijk niet opgeeft aan de verzekering, maar gewoon zelf betaald. Dit ivm de schadevrije jaren en de no-claim.

Controleer de kilometers
Ben je verzekerd voor 20.000 km per jaar maar ben je inmiddels dichter bij huis gaan werken? Pas dit dan direct aan, dit kan namelijk veel geld schelen.