Overstappen

Omdat jaarlijks duizenden mensen veel te veel betalen voor hun autoverzekering hebben wij deze website in het leven geroepen. Het concept is dat wij u snel en direct inzicht kunnen geven in de mogelijkheden onder de autoverzekeringen. In dit geval betekent dat dus dat wij een mooie autoverzekering-vergelijker hebben ontwikkelt waar u in enkele minuten een stappenplan doorloopt waaruit wij kunnen opmaken welke verzekering voor u het interessantste is.

Wij bieden ondersteuning bij het overstappen. Uiteraard kunnen wij dit niet bij iedereen persoonlijk doen, maar daarom hebben wij er wel voor gekozen om een groot aantal vragen te beantwoorden in deze categorie. Alle vragen die betrekking hebben op het overstappen van autoverzekeringen worden hier zo uitgebreid mogelijk beantwoord. Heeft u nu een vraag die hier nog niet beantwoord is? Neem dan even contact met ons op, dan doen wij ons best zo snel mogelijk deze vraag ook te beantwoorden. Op deze interactieve manier van communiceren proberen wij alle mogelijke vragen beantwoord te krijgen op onze website.

Autoverzekeringen nieuws

Ook houden wij dagelijks het nieuws bij rondom de autoverzekeringen. Zijn er nog updates? U vind ze op onze website. Wij komen dagelijks met nieuwe berichten rondom de verzekeringen. Alle nieuwtjes rondom de autoverzekeringen zullen wij uiteraard met u delen. Het interessante aan deze autoverzekeringenwebsite is dat wij het nieuws, de prijsvergelijker en alle vraag- en antwoorden op één website aanbieden.

Waarom overstappen

Veel mensen betalen maandelijks netjes de premie voor de autoverzekering, maar beseffen niet dat ze soms teveel betalen. Onder verzekeraars heerst een felle concurrentie die veranderingen tot stand brengt tussen verschillende autoverzekeringen. Voorwaarden kunnen veranderen. Niet zelden hebben mensen een autoverzekering onder voorwaarden die niet goed aansluiten bij hun wensen en eisen. Denk hierbij aan een autoverzekering die gebaseerd is op een aantal kilometers per jaar dat bij lange na niet (meer) gehaald wordt.

Ook kan het zijn dat de voorwaarden goed zijn, maar de premie die hiervoor betaald wordt te hoog is in vergelijking met andere verzekeraars. Om deze redenen is het verstandig om zo nu en dan goed rond te kijken of overstappen op een andere verzekeraar niet voordeliger is. Dit kan maandelijks soms wel tientallen euro’s schelen. Op deze website willen wij u zo goed mogelijk helpen bij het vergelijken van verschillende verzekeraars en beantwoorden van vragen rond autoverzekeringen.

Hoe snel kan er worden overgestapt

Het is tegenwoordig bij de meeste verzekeraars erg simpel om over te stappen. Veel verzekeraars hanteren een minimale looptijd van een jaar, met vervolgens een opzegtermijn van een maand. Dankzij de concurrentie tussen verzekeraars, hanteren echter ook steeds meer verzekeraars geen opzegtermijn meer. Na de minimale looptijd kan binnen een dag de verzekering worden stopgezet.

Ook zijn er verzekeraars die, naast een opzegtermijn, ook geen minimale looptijd meer hebben. In theorie kan bij deze verzekeraars een autoverzekering worden aangevraagd op de ene dag en de volgende dag weer worden stopgezet. Uiteraard draagt dit allemaal bij aan het gemak van overstappen op een andere verzekeraar. U vindt de lengte van de minimale looptijd en opzegtermijn in de voorwaarden van de verschillende verzekeraars.

Afwegingen afsluiten autoverzekering

Het kan erg verleidelijk zijn om u puur te laten leiden door de laagste prijs. Weliswaar kan er op de korte termijn een hoop geld worden bespaard bij de goedkoopste verzekeraar, maar op de lange termijn kan dit ook geld gaan kosten. De goedkoopste autoverzekering sluit niet altijd het beste aan op uw eisen en wensen. De voorwaarden bij schade kunnen bijvoorbeeld erg nadelig zijn voor uw situatie.

Hoewel het tijdrovend is, blijft het erg belangrijk om altijd uitgebreid de voorwaarden van een verzekeraar door te nemen. Zeker bij een allrisk verzekering kunnen de voorwaarden verschillen tussen verzekeraars. Let op de kleine letters en bedenk goed welke voorwaarden goed aansluiten bij uw wensen en eisen voor een autoverzekering. De verschillen tussen de verzekeraars zijn kleiner bij de beperkt casco- en WA-verzekeringen.