Zijn er speciale autoverzekeringen voor jongeren?

Autoverzekering voor jongeren

De premies van autoverzekeringen voor jongeren zijn vaak enorm hoog. Zeker voor bestuurders onder de 24 jaar is een autoverzekering soms onbetaalbaar. Jongeren veroorzaken relatief vaker schade dan ouderen. Als jongere betaal je dan ook meer vanwege je leeftijd, maar soms ook nog extra omdat je pas relatief kort je rijbewijs hebt. Daarnaast heb je als jongere minder schadevrije jaren opgebouwd dan een gemiddelde oudere bestuurder. Dit kan tientallen euro’s per maand extra kosten. Er zijn zelfs verzekeraars die jongeren in zijn geheel niet accepteren voor een autoverzekering.

Jongeren hebben vaak een lager inkomen dan oudere personen. Gecombineerd met de hogere premie voor jongeren, wordt een normale autoverzekering hierdoor vaak onbetaalbaar. Daarom bieden veel verzekeraars speciale jongerenverzekeringen aan. De premies van deze autoverzekeringen liggen vrij laag.

Goedkope autoverzekeringen voor jongeren

Tot de leeftijd van 24 kom je bij de meeste verzekeraars in aanmerking voor een speciale autoverzekering voor jongeren. Dit zijn betaalbare autoverzekeringen met speciale voorwaarden. De premies van de meeste autoverzekeringen voor jongeren zijn goed te betalen met een bijbaantje.

Veel autoverzekeringen voor jongeren komen jonge bestuurders tegemoet met kortingen. Bij sommige autoverzekeringen kun je op een hoger niveau van de bonus-malusladder instappen. Dit wil zeggen dat je dus direct een korting krijgt op de premie, ondanks het feit dat je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Soms is het ook mogelijk om de schadevrije jaren van een brommer mee te nemen naar de autoverzekering. Hierdoor begin je als startende bestuurder ook direct met een korting op de premie. Bereken nu direct uw premie.

Voorwaarden autoverzekeringen voor jongeren

Verzekeraars willen speciale autoverzekeringen voor jongeren zo goedkoop mogelijk maken. Het is belangrijk om goed op de voorwaarden te letten. De goedkope prijs moet immers ergens vandaan komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat relatief weinig soorten schade ook daadwerkelijk volledig gedekt wordt.